Перший місцевий зібрав чимало поціновувачів кіно на Майдані Незалежності. Все тому, що Рівне долучилося до трансляції фестивалю короткого метру. До 4-ої ранку під відкритим небом проходив показ конкурсних робіт аматорів та професіоналів. Одна зі стрічок, відзнята рівненською режисеркою, вже навіть встигла завоювати серця європейців.

Рівне взяло участь у грандіозній події - Перший місцевий транслював всеукраїнський фестиваль короткометражних фільмів "Відкрита ніч". У центрі міста зібралося чимало кінолюбителів. Із восьмої години вечора на Майдані Незалежності почався показ короткометражок. Одна з перших позаконкурсних робіт - фільм, рівненської режисерки "Давай не сьогодні". За сюжетом герої роботи Олексій та його супутниця Христина планують померти щасливо та в один день, однак перед цим Олексій має закінчити важливу справу. Це дебютна, проте гучна робота Христини Сиволап. Стрічка вже отримала премію "Найкращий короткометражний фільм" на міжнародному кінофестивалі у Італії. Христина переконує, що талановитій молоді треба використовувати можливості, а потрапити на європейський кінофестиваль цілком реально.

А це акторка іншої короткометражки. Жінці 88, але це не завадило спробувати себе у зйомках.

У програмі фестивалю 47 стрічок, які одночасно транслювалися у багатьох містах України. Один з глядачів, каже, що проведення фестивалю вітчизняного кіно - хороша ідея.

Рівне нський глядач під час перегляду стрічок і сміявся і плакав, це і є найбільшою нагородою для автора - щирі емоції та схвалення публіки.

Організатори обіцяють не зупинятися на досягнутому і переконують, що рівнян чекає ще багато цікавого.