В Рівненській області працюють над створенням Реєстру осіб, які ухиляються від мобілізації. Також фіксуватимуть керівників підприємств, котрі перешкоджатимуть проведенню таких заходів. Про це йдеться у відкритому зверненні до мешканців Рівненщини військового комісара обласного військкомату, полковника Михайла Твердохліба.

Так, за словами Михайла Твердохліба, на військовозобов’язаних, які будуть внесені до Реєстру, передбачається розповсюдження низки обмежень чи заборон, а саме: виготовлення закордонного паспорта, перетин державного кордону України, отримання кредитів в банках, зміна місця реєстрації, продаж (купівля) нерухомого та рухомого майна, постановка та зняття з обліку транспортних засобів, прийом на роботу на підприємства, установи та організації всіх форм власності і інше.

Формування бази даних для створення даного Реєстру у військових комісаріатах України вже розпочата.

Відтак, з метою упередження негативних наслідків пропонується всім військовозобов’язаним та керівникам підприємств прибути до районних (міських) військових комісаріатів по місцю проживання для уточнення військово–облікових даних.

Повний текст звернення військового комісара Рівне нського обласного військового комісаріату, полковника Михайла Твердохліба