На Рівненщині знову гучне корупційне затримання. Цього разу на хабарі попався прокурор прокуратури Рівненської районі. При чому не простий а вже відомий на всю Україну. Про подробиці даної справи далі у сюжеті.

Це відео півтори роки тому облетіло не лише всеукраїнські телеканали. Його довго смакували російські ЗМІ тавруючи дії Олександра Музичка різноманітними словами починаючи від анархії закінчуючи повним беззаконням та свавіллям Правого сектора. Саме через це відео Андрій Таргоній став відомим.

Тоді прокурора Андрія Таргонія впізнавала на вулиці ледь не вся Рівне нщина. А потім сталася несподіванка. Ображений прокурор подав в суд. Не на Сашка Білого, а на бездіяльність міліціонерів, які не захистили його від побиття. При чому моральну шкоду Андрій Таргоній оцінив майже в 1 мільйон 800 тисяч гривень. Цю справу ще досі розглядають у суді. Проте як стверджують в обласній прокуратурі цих грошей Андрієві Таргонію виявилось замало. Він вирішив ще заробити незаконним способом.

Затримували прокурора в робочому кабінеті прокуратури Рівне нського району. Робили це не лише місцеві правоохоронці а працівники центрального апарату управління у сфері протидії злочинів у сферах економіки.

За версією прокуратури Андрій Таргоній вимагав від одного з фігурантів цієї справи грошову винагороду аби закрити кримінальне провадження.

Процес затримання прокурора рівненської прокуратури вдалося зняти на відео окремим журналістам.

Сам же Андрій Тагроній своєї вини не визнає. Каже, його підставили і навіть називає конкретні прізвища.

І вже суддя Рівне нського міського суду обрав запобіжний захід стосовно прокурора Андрія Таргонія. Він вирішив тримати під вартою підозрюваного 60 діб. В той же час суддя призначив розмір застави в межах 80 мінімальних заробітних плат, в сумі майже 100 тисяч гривень. На момент підготовки сюжету в ефір зявилася інформація, що кошти вже внесли на рахунок суду, тож найближчиим часом прокурор вийде на волю із сізо. Крім того, у сіді зараз розглядають клопотання про відсторонення Андрія Таргонія від займаної посади.