Шляхи боротьби з незаконним видобутком бурштину на Рівненщині та протидії його протиправному переміщенню через державний кордон обговорили на оперативній нараді в обласній прокуратурі представники правоохоронних органів нашого регіону. Захід відбувся під головуванням прокурора Рівненської області Анатолія Ковальчука.

Участь у нараді взяли також керівники управління та відділів МВС України в Рівне нській області, УСБУ в області, Луцького прикордонного загону та Рівне нської митниці ДФС.

Відкриваючи нараду, прокурор області підкреслив, що винесена для обговорення проблема набула особливої гостроти та вимагає від усіх правоохоронних органів вжиття невідкладних заходів.

Зокрема, цьогоріч правоохоронними органами області розпочато 177 кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку бурштину (ст. 240 КК України). Для розгляду до місцевих судів уже скеровано обвинувальні акти у 42 кримінальних проваджень, вилучено майже 26 кг бурштину, 69 мотопомп та 18 одиниць транспорту, які використовувались як знаряддя для протиправного промислу.

Незважаючи на вжиті спільні заходи з метою протидії незаконному видобутку бурштину у регіоні продовжують мати місце незаконні дії з бурштином. Тому увагу присутніх акцентовано на виявленні організаторів видобутку та осіб, які скуповують і переміщують за межі державного кордону цінне каміння.

Своє бачення у взаємодії та вирішенні нагальної проблеми озвучили керівники усіх силових та контролюючих відомств.

У зв’язку з цим на нараді врахували висловлені пропозиції та визначили низку нових спільних узгоджених заходів задля активізації діяльності на цьому напрямі та реального впливу на стан законності.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівне нської області