Ситуація на сході України залишається стабільно неспокійною, але контрольованою з боку сил АТО. Лише з 18-ї по 24-ту годину, 8 липня, по всій лінії розмежування проросійські бойовики понад 20 разів обстріляли позицій сил АТО.

Зокрема, з 19.30 протягом двох годин окупанти вели потужний обстріл позицій українських військових поблизу н.п. Кримське, що на Луганщині. По захисникам Батьківщини гатили зі 120-мм та 82-мм мінометів, БМП, та стрілецької зброї.

Також збройні провокації з боку бойовиків відбулися в районах н.п Опитне, Піски, Авдіївка, Водяне, Верхньоторецьке, на Донеччині, та Станиця Луганська.

З 21.25 до опівночі в небі над Луганщиною було зафіксовано 7 прольотів ворожих безпілотників.

Сьогодні, 9 липня, одразу з опівночі, проросійські бандформування одночасно обстріляли зі 120-мм мінометів позиції сил АТО в районах н.п. Березове та Новотроїцьке, що на Донеччині.

З 3.50 по 4.00 з реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град” російські окупанти обстріляли н.п. Гранітне, на Маріупольському напрямку.

До 6 ранку бойовики також застосовували під час обстрілів позицій українських військ стрілецьку зброю, міномети та гранатомети. Це сталося в районі н.п. Станиця Луганська та Кримське, на Луганщині, Луганське, Опитне, Кірово на Донеччині.

Ситуація в зоні АТО цілком контролюється українськими військовими, повідомляє прес-центр АТО