Активізувати роботу щодо підготовки до осінньо-зимового періоду, аби вчасно та якісно розпочати опалювальний сезон. Таке доручення на селекторній нараді дав в.о. голови облдержадміністрації Юрій Приварський керівникам районів та комунальникам.

Нині на Рівне нщині житлово-комунальні служби виконують ремонтні та підготовчі роботи до зими. Так, у Рівне облводоканалі триває підготовка очисних споруд, свердловин та мереж. Наразі вже відремонтували понад 9 кілометрів водопровідних та 7 кілометрів каналізаційних трубопроводів, підготували 73 насосні станції та 218 свердловин.

У сфері теплопостачання підготовку пройшли 343 котельні та 77 центральних теплових пунктів. Також фахівці замінили понад 4 кілометри тепломереж, підготували до експлуатації 234 кілометри теплових магістралей та змінили 13 котлів.

Окрім того, активно триває підготовка до осінньо-зимового періоду й житлових будинків. Наразі близько півтори тисячі з них вже готові до опалювального сезону. В них, зокрема, відремонтували покрівлі та системи водопостачання. Також було проведено капітальний ремонт майже 37 тисяч квадратних метрів доріг. У шляховиків підготовлено 72 одиниці прибиральної техніки. А також укладено 56 угод на залучення додаткової спецтехніки.

Водночас дорожники заготовили близько 10 тисяч тонн відсіву та солі, повідомили у прес-службі РОДА