Військовослужбовця, який після щорічної відпустки не повернувся до місця розташування військової частини в зону АТО 28 липня взяли під варту у залі Рівненсього апеляційного суду. Рівненський міський суд засудив його на два роки позбавлення волі за дезертирство, але Андрій вирок суду оскаржив.

Як повідомляє "Рівне вечірнє" з посиланням на прес-службу апеляційного суду Рівне нської області, під час досудового та судового слідства були досліджені всі обставини цієї події. З’ясувалося, що військовослужбовець, несучи службу в зоні проведення антитерористичної операції, торік у листопаді отримав щорічну відпустку, з якої до місця розташування військової частини не повернувся. Він також не звертався до органів військового управління з приводу подальшого проходження ним військової служби. Фактично 29-річний рівнянин, з метою ухилитися від військової служби, вчинив дезертирство, не з’явившись на службу після закінчення відпустки.

Колегія суддів апеляційного суду Рівне нської області ухвалила рішення, в якому вирок Рівне нського міського суду щодо військовослужбовця залишила без змін, а апеляційну скаргу обвинуваченого — без задоволення. Чоловіка взяли під варту в залі суду.