З нагоди відзначення Дня хрещення Київської Руси-України та 1000-ліття упокоєння Святого Рівноапостольного Князя Київського Володимира Великого у комунальному закладі «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради організовано книжково-ілюстративну виставку друкованих видань, документів з мережі Інтернет, фотоматеріалів.

Для відвідувачів виставки проводяться бесіди, коментарі з роз'яснення європейського напрямку розвитку Руси-України при Володимирі Великому та його спадку.

– Розділи експозиції присвячені постаті Великого Князя Володимира у книгах з історії України, а також працях українських істориків Миколи Аркаса, Михайла Костомарова, Петра Толочка, ін. Окремі розділи висвітлюють діяльність Володимира Великого як творця середньовічної європейської держави Руси-України, як хрестителя, просвітителя, апостола християнської віри. Один із розділів присвячений успадкуванню геральдичних князівських знаків – сучасного Герба України. Книги та публікації представлені на виставці, відтворюють образ Князя Київського Володимира Великого – одного із найяскравіших політичних діячів європейського масштабу, який не лише визначив європейський напрямок України, сприяв її духовному та науковому розвитку, а й поклав основи зв'язку держави із країнами Заходу, – інформують у комунальному закладі «Рівне нська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівне нської обласної ради.

Нагадаємо, 1027 років минуло відтоді, як нашими предками був зроблений перший європейський вибір. Охрестивши у 988 році Київську Русь, Великий Князь Володимир, зробив важливий історичний крок на користь рівності права та верховенства демократії.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.