Станом на 1 липня 2015 року рівняни заборгували за спожитий природний газ 55,9 мільйонів гривень, що удвічі більше ніж за аналогічний період минулого року. За несплату за спожитий газ в області від газопостачання було від’єднано майже 500 споживачів.

В області 24,9 тис. абонентів накопичують борги більше, ніж три місяці поспіль. Найбільш скрутно доводиться споживачам, які використовують газ для опалення. У цій категорії найбільший відсоток боржників – 14,983 тис або 60%.

«Зростання заборгованості влітку – нетипове явище, тому що споживачі в міжопалювальний період завжди намагалися заплатити за спожитий в холодну пору газ. Та через високу ціну чимало споживачів виявилося неспроможними розрахуватися за комунальні послуги. Щоб не залишитись без газу, малозабезпечені сім’ї можуть звернутись із відповідною заявою до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації для оформленням субсидій», - пояснює заступник голови правління з постачання та обліку газу ПАТ «Рівне газ» Віктор Осницький.

Крім субсидії, виходом з непростої ситуації може бути угода з реструктуризації боргу. Якщо споживач не вирішить проблему оплати енергоносія у зручний для себе спосіб, ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» не матиме законного права продовжувати газопостачання.

Від початку року на Рівне нщині через борги відключено 478 домоволодінь, з яких повторно приєднані уже 211. Відновлення газопостачання можливе лише після повного погашення боргу і компенсації збитків, пов’язаних з відключенням. Для своєчасних розрахунків з постачальником важливо здійснювати платежі за газ вчасно та в повному обсязі.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Рівне газу"