За право возити рівнян у громадському транспорті змагались 12 перевізників. До конкурсу підприємці підготувалися - надали повний перелік документів, а ще підфарбували маршрутки. Фахова комісія вивчила усі пропозиції і запевнила - цього разу транспорт у хорошому стані, адже майже усі автомобілі 2012 -14 років випуску.

Возити пасажирів у Рівному вигідно. Транспортна комісія на конкурс виставила 16 маршрутів, поділивши їх на кілька груп. Кожен об'єкт містив різні маршрути, і надприбуткові і збиткові водночас. Але тільки так можна забезпечити усе місто транспортним сполученням, переконані фахівці. До того ж на збиткових маршрутах фіксують найбільше порушень. Водії не їдуть до кінцевих зупинок, та пізніше виходять і раніше сходять з маршруту. За маршрутами №33, 69, 37 у часи пік дуже рідко їздять маршрутки, а ввечері їх просто немає. На комісії перевізники обіцяють виправитись.

Майже усі перевізники порушують трудове законодавство, це також обурило комісію. Кажуть на кожну машину потрібно мати мінімум два водії.

Перевізники похиливши голову вкотре обіцяли - водії будуть, і всі дотримуватимуться графіків руху. Члени комісії наголосили, через місяць роботу перевізників знову перевірять, і якщо будуть порушення, розірвуть договори. Щоправда знайшли і добросовісних перевізників, їх ставлять у приклад іншим.

Перевізник пояснює, форма вже давно була, але не хотіли суперечок з водіями. А нині склались умови так, що водії її вже використовують.

Під час засідання конкурсного комітету фахівці визначили перевізників за різними критеріями, які надаватимуть послуги з перевезення пасажирів за такими маршрутами: №69, 33,49, 29, 34, 38, 35, 45, 38, 47, 57, 51, 65, 53, 62, 56.