Україна зробить все для повернення своєї влади на півострів.

Україна ніколи не змириться із порушенням прав кримськотатарського народу і зробить все для повернення в Крим української влади.

Про це йдеться в зверненні президента України Петра Порошенка до учасників II Всесвітнього конгресу кримських татар, який проходить в Анкарі.

Хочу запевнити вас, що Україна ніколи, ні за яких умов не змириться з порушенням прав своїх громадян, прав людини, прав кримськотатарського народу вільно жити на своїй землі. Україна разом із нашими міжнародними партнерами буде докладати всіх зусиль для відновлення законності на півострові і повернення української влади в Крим ", - йдеться у зверненні глави держави. Порошенко також розповів про плани офіційного Києва надати Криму новий особливий статус. "У наших планах - розробка "дорожньої карти" щодо надання Криму - історичній батьківщині кримськотатарського народу - статусу національно-територіальної автономії у складі української держави", - заявив Порошенко.

Президент також нагадав, що вже створені державні установи, які займаються реалізацією державної політики щодо Криму.

"Гідне місце в українській владі посіли представники кримських татар, у тому числі національні лідери Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров - народні депутати України", - зазначив Порошенко.

Поза тим, український президент висловив подяку за підтримку демократичних країн, у тому числі тюркомовних держав, і особливо - за принципову позицію Туреччини.

Джерело: ТСН