На території області цього тижня, за прогнозами гідрометеоцентру встановиться спекотна та суха погода і значно підвищиться рівень небезпеки виникнення пожеж в екосистемах.

Тому рятувальники області закликають бути вкрай обережними під час відвідування лісів, відпочинку на берегах річок та озер, адже найменша жарина з вихлопної труби автомобіля, не загашений недопалок, багаття, залишене без нагляду відпочивальників, можуть спричинити велику біду. Якщо ви помітили загорання в екосистемах – одразу телефонуйте за номером «101».

Потрібно пам'ятати, що вогонь від палаючої трави з легкістю може перекинутися вітром на лісові масиви. На відкритій території вогонь в безвітряну погоду розповсюджується зі швидкістю до 4-х км за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я сягає 2-х метрів. Найбільш загрозливою є пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку і швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази. Про це повідомляють у прес-службі ГУ ДСНС у Рівне нській області