Кохання - найпрекрасніше та найчистіше почуття, хоч, іноді, дуже вразливе. Більше того, його можна зруйнувати - своїм нерозумінням, егоїзмом і ревнощами. Але звідки ж беруться ревнощі? Давайте, подумаємо разом.

Якщо розібратися, ревнощі - це всього лише страх втратити другу половинку і сумніви в її вірності. І виникати він може часто з однієї причини: ви відчуваєте невпевненість. Але, лишати все як є – значить втратити кохану людину. Що ж робити, якщо Вас переслідують ревнощі?

Ми звикли, що ревнощі — «страва», яку з екрану телевізора нам найчастіше подають «під соусом» з красивої пристрасті і палкого кохання. А як це почуття виглядає в нашому звичайному житті? Досвід показує, що воно може спалахувати на рівному місці, причому часом все це виглядає абсурдно та безглуздо і викликає лише зіпсований настрій, роздратування, образу та почуття провини.

Часто ревнощі стають доволі руйнівною силою: людина, засліплена ними, може зайти надто далеко у своєму прагненні щось довести і розвідати, піти на некрасивий вчинок. Ревнощі віддаляють людей один від одного і часто сіють відчуття відчуження і бажання втекти.

Патологічні ревнивці можуть перебільшувати свої власні недоліки - через сильне почуття невпевненості. Такі люди піддаються розпачу, вважають себе нецікавими і нерідко навіть негідними своїх обранців. І насторожено чекають підтвердження цих всіх своїх побоювань. В результаті найменше охолодження в почуттях партнера розцінюється як невірність.

Інша крайність - це маска впевненої в собі, рішучої і життєрадісної людини. А під маскою - беззахисна і вразлива людина, яка болісно переживає всі перипетії у стосунках.

Якщо ви стали жертвою домагань свого ревнивого чоловіка, не поспішайте з висновками: можливо, люблячий вас чоловік просто не може до кінця розібратися в собі і подолати деякі комплекси, які заважають йому насолоджуватися прекрасними почуттями.



pic

Конфлікти на фоні ревнощів можуть виникати часто, і постійно йти від розмови, звичайно, не варто. Але не з’ясовуйте стосунки в стані роздратування: ви не зможете втриматися і висловите партнеру все, що накопичилося в душі через його необґрунтовані ревнощів. Вам же потрібно спробувати допомогти йому розібратися в собі, переконати у своїй щирості і запевнити його в тому, що він вас дійсно гідний (звісно, якщо ви дійсно так вважаєте).

Якщо ж саме Ви страждаєте від нападів ревнощів, потрібно, насамперед, усвідомити, що це небезпечно для здоров’я: адже вони загрожують розвитком психосоматичних захворювань. Як відомо, у того, хто ревнивий на фоні постійної нервозності, можуть з’явитися гіпертонія, проблеми з серцем, хвороби шлунку і так далі – чи варто так ризикувати?


pic

Отже, як впоратися з власними ревнощами? Відразу намагайтеся перевіряти логічність ваших суджень. А потім поставте запитання, чого ви насправді боїтеся. Відповідь потрібно дати чесно. Ви боїтеся залишитися одна або побоюєтеся бути приниженою? Або вам вже колись зрадили і тепер ви гадаєте, що всі чоловіки однакові? А можливо, вас зачіпає, коли коханий спілкується і з іншими жінками? Питання на ці відповіді дадуть вам можливість зрозуміти себе і швидше впоратися з ревнощами. Якщо вас щось зачіпає в поведінці чоловіка, не поспішайте з емоціями. Не розібравшись у ситуації, ви можете викликати сварку. А це в свою чергу сильно руйнує стосунки. Тому не гарячкуйте. Намагайтеся не провокувати негатив: перестаньте перевіряти кишені і мобільний телефон чоловіка, постійно дзвонити йому на роботу, розпитувати про всіх знайомих жінок і так далі. І тоді почуття сумніву перестане вас мучити.

Не лишайте ревнощам шанс! Гармонії Вам і кохання!