Вчора, 3 серпня, співробітники Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Рівненській області спільно з працівниками УСБ під час проведення санкціонованого обшуку в автомобілі марки «Мерседес Бенц Спринтер» на вулиці Студентській у Рівному вилучили понад 2 500 кілограмів бурштину.

У ході розслідування кримінального провадження міліціонери отримали оперативну інформацію, що в автомобілі марки «Мерседес Бенц Спрінтер» може знаходитись незаконно здобутий бурштин-сирець.



pic

- Під час обшуку у транспортному засобі правоохоронці виявили каміння, ззовні схоже на бурштин, запаковане в білі мішки, - повідомив начальник УМВС України в Рівне нській області Сергій Максимов. - Наразі міліціонери проводять детальний огляд вилученого, експериментальні зразки відправлять на експертизу. За фактом придбання майна, здобутого злочинним шляхом, відкрито кримінальне провадження за статтею 198 Кримінального кодексу України.



pic

Правоохоронці встановлюють злочинні зв’язки осіб, які можуть бути причетні до незаконного видобутку бурштину, та походження цього каміння.



pic

Про це повідомили у прес-службі СЗГ УМВС України в Рівне нській області