Всі діти сексуальні з народження! У маленьких хлопчиків навіть у грудному віці буває ерекція, це підтвердить будь-яка мама. А значить, ідея "чекати, поки дитина виросте" нелогічна.

Один старий педіатр так радив розповідати маленьким про секс. Вони вже все одно знають, що внизу живота люди різні. Так от, у папи- трубочка, а в мами - дірочка. У тата є дуже маленькі діти, але вони в татові рости не можуть. Для цього тато своєї трубочкою пересаджує його мамі в живіт, і він там росте, а потім, коли виростає великий, то вилазить назовні.



pic

Давайте проаналізуємо в якому віці що розказувати про секс:

2-4 роки:

Дитину варто познайомити з конкретними назвами статевих органів, що чоловічі і жіночі органи мають свої «серйозні назви»: пеніс або статевий член, вагіна або піхву. «Ось твоя ручка, але це не просто рука: ось зап'ястя, ось кисть, ось лікоть. На нозі є щиколотка, гомілка, коліно. Бачиш, скільки у тебе всього! (Часто діти приходять у захват від такого свого багатства). І для всього-всього є своя назва. Точно також є «серйозне назва» для особливих органів : сам «краник» називається пеніс, а мішечок під краником називається мошонка, в мішечку-мошонці лежать два яєчка. У дівчаток інша особливість влаштована по-іншому, вона схожа на щілину і називається вагіна ». На цьому етапі дитині ще не потрібно говорити, що у статевих органів є своя особлива місія - треба просто вказати на відмінність статей і дати геніталіям назви. Це технічно полегшить вам подальші розмови.

4-6 років:

Саме в цьому віці діти найчастіше задають питання про секс. Але питання ці ще розмиті, неконкретні. Наприклад, малюк може побачити у фільмі любовну сцену і запитати: «Що вони роблять?» - На таке питання достатньо відповісти: «Вони люблять один одного». Для дитини 4-5 років цілком підходить пояснення про те, що маленький чоловічок живе і росте в животі у мами, і коли виростає достатньо, мама їде в лікарню, де дитину дістають з її живота, миють, одягають і віддають назад. Як правило, діти в такому віці не задаються питаннями про те, як саме дитинка туди потрапляє. Але якщо подібне питання все-таки виникає, то відповідь може виглядати приблизно таким чином: тато дав мамі насіння, мама її проковтнула, і через якийсь час в животі у мами з насіння виріс дитина. Коли дитина запитає: "А як я потрапив в животик?", Краще сказати: "Ми з татом любили один одного, одружилися і захотіли, щоб у нас з'явився дитинка. Ти і з'явився". Побільше позитивних емоцій.

6-9 років: У цьому віці дитина зазвичай дізнається, що таке, власне, секс і контрацепція. Тоді ж дитина може дізнатися цікаві речі про стосунки статей від приятелів. Але навіть якщо дитина принесла зі школи відомості, що «всі трахаються», не варто хапатися за голову - можна просто пояснити дитині, що і в цій сфері є грубі слова і є спокійні, красиві.

Пояснювати деталі статевого акту можна, відштовхуючись від таких пунктів (і тримаючи в голові метод міні-відповідей): • Секс приносить дорослим людям велике задоволення. • Чоловік і жінка обіймаються, цілуються, від цього чоловічий пеніс твердне, збільшується і піднімається, і тоді чоловік може акуратно ввести його в піхву жінки. Як вставити ключ у замкову щілину. • Після цього чоловік і жінка починають розгойдуватися - це дуже приємно. • Після цього з чоловічого пеніса виходять його статеві клітини і поспішають наввипередки до жіночої клітини. Найсильніша чоловіча клітина перемагає в змаганні і з'єднується з жіночою - і з цієї нової клітини росте дитина. Розповіді про сперматозоїди і яйцеклітинах, фаллопієвих трубах і закріпленні зародка на стінці матки супроводжуйте картинками з енциклопедії або самі накидайте схеми на листку паперу.



pic

9-12 років:

Початок статевого дозрівання. У цьому віці необхідно підготувати дитину до змін. Розповісти про стрімке зростання, який інколи здається нерівномірним. Про зміни голосу - хлопчикам. Про зростання грудей і зміні фігури - дівчаткам. Хлопчикам - про нічні полюції і невільних ерекція («Це перевірка члена на його дієздатність, вона проходить у всіх підлітків, якщо це трапляється - значить, з тобою все в повному порядку»). Дівчаткам - про менструації, потрібно попередити, що перші менструації можуть бути не цілком звичайними: рясними, або болісними, або навпаки дуже короткими - все це нормально, потім все урівноважиться. Варто пояснити, що це - нормально, так буває з усіма. Поступово підліток звикне з цими явищами, навчиться їх контролювати, і вони стануть для нього звичайною справою..І, звичайно ж, важливо познайомити підлітка з правилами гігієни статевих органів: мити, з милом під шкіру не лізти, нічим термоядерним НЕ мазати, знати, де лежать прокладки і чисті простирадла. У цьому віці дитина вже повининна знати вірну інформацію звідки беруться діти, чому люди займаються сексом, а так само те, що секс - це прерогатива виключно дорослих. Чим старша дитина стає, тим більше виразними і докладними повинні бути пояснення батьків. Не забудьте включити в пізнавальну лекцію про секс розповідь про венеричні захворювання, аборти та їх наслідки (особливо якщо у вас дівчинка), а так само те, що безладні статеві зв'язки не вітаються суспільством, повноцінним членом якого дитині належить стати. В ідеалі дитина повинна мати уявлення про секс, як про акт любові між двома дорослими людьми, який приносить задоволення, а іноді і дітей.

12-14 років:

У цьому віці відбувається новий сплеск серйозного інтересу до сексуальних проблем, зміни в організмі дитини мимоволі підштовхують його до подальших досліджень. Все частіше тема відносин статей і сексу спливає в питаннях, розмовах і жестах підлітка - хоча в інших випадках інтерес до теми прокидається набагато пізніше, а власне підлітковий період проходить досить м'яко. Якщо питання все-таки виникають, батькам не варто відмовчуватися, дитина повинна знати, що у вас він може запитати про все і прийти з будь якою своєю проблемою. Хоча іноді питання підлітка можуть ставити батьків у глухий кут: «Що таке транссексуал?» - Але на подібні питання краще відповідати раніше «невеликими дозами», не вдаючись у деталі: «Це людина, яка хотіла б належати до іншої статі». У цьому віці потрібно відповідально розкрити тему контрацепції: або обговоривши питання з підлітком, або забезпечивши його друкованими керівництвом до дії. Постарайтеся заздалегідь підняти в його очах презервативи: все-таки, це самий адекватний для молодих людей метод контрацепції.

14-16 років:

Вік перших побачень. Висока ймовірність дізнатися, що ж це таке - секс, про який стільки говорили. Психологи вважають, що ніхто крім батьків та інших значимих дорослих не може переконати підлітка не починати статеве життя занадто рано. От тільки тон цих розмов не повинен бути повчальним. Потрібно вчити дітей говорити НІ, якщо тобі не хочеться вступати у близькі відносини. І все ж, варто дивитися на життя реально і нагадати підліткові, що важливо мати під рукою презерватив!



pic

Після 16 років розмови на тему сексу між дітьми і батьками зазвичай відбуваються тільки за умови дуже великої довіри та відкритості - хоча й до того без взаємної теплоти і довіри навряд чи зможете піднімати ці теми. Так що бережіть ваші відносини з дітками, вони так швидко ростуть і йдуть - спочатку в себе, потім до нових горизонтів і партнерам.

Бажаю Вам в житті ОРГАЗМУ у всіх починнях!!!