Якщо виникає необхідність управляти включенням і вимиканням будь-яких електричних приладів, то навряд чи можна знайти простіше, дешевше і практичніше спосіб, ніж використання розетки з таймером. За її допомогою можна програмувати час включення і виключення практично будь-якого сучасного електричного приладу, підлаштовуючи таким способом його роботу під свої потреби.

Розетка з електронним або механічним таймером застосовується виключно для управління режимами роботи домашнім електричним обладнанням.



pic

Наведемо простий приклад: візьмемо звичайний тепловентилятор і подивимося, як за допомогою розетки з таймером можна налаштувати його роботу. Тут все досить просто - на панелі управління задаємо час включення і виключення. Скажімо, в 5:00 він включається і обігріває приміщення, а коли ви йдете на роботу (нехай це відбувається в 9:00), він вимикається в автоматичному режимі.

Таким же способом можна запрограмувати розетку на цілу добу або навіть на тиждень вперед і не торкатися питання управління тепловентилятором тривалий час.

Запитаєте, що дає таке управління електричним приладом? Навіщо витрачати додатково гроші на придбання розетки з таймером?

Це економія енергетичних ресурсів і комфорт в будинку, яке забезпечується автоматичним управлінням. По суті, розетка з таймером є невід'ємним елементом сучасної системи розумний будинок. За великим рахунком, за допомогою цього пристрою можна управляти електроприладами - візьмемо, наприклад, вуличне освітлення. При невеликій модернізації та додаванні в ланцюг вуличного освітлення розетки з таймером можна програмувати час включення і виключення світла - наприклад, в 20:00 включаються садові світильники, а в 5:00 вимикаються, щоб даремно не палити електроенергію. Загалом, час включення і виключення освітлення можна буде задане виходячи з особистих потреб.

Також можна програмувати підсвічування в акваріумі, роботу бойлера - в останньому випадку це, звичайно, не дуже практично, але коли ви надовго залишаєте будинок, така розетка покаже на що вона здатна. Вона включить водонагрівач за пару-трійку годин до вашого приїзду, і ви легко зможете насолодитися благами цивілізації відразу ж по приїзду додому. Ось так і працює розетка з таймером.