Найбільше коштів від використання земельних ресурсів цьогоріч надійшло до бюджету Рівного – 34 мільйони гривень. Значну суму отримали Володимирецький та Рівне нський райони – по 12 та 8 мільйонів гривень відповідно.

Про це йшлося на засіданні колегії Головного управління Держгеокадастру у Рівне нській області під головуванням першого заступника голови ОДА Юрія Приварського.

«У процесі об’єднання територіальних громад, найбільше коштів сільські громади матимуть від податку на доходи фізичних осіб та використання земельних ресурсів. Ті райони, які отримують зовсім малі суми від землі та ініціюють поділ на 8-9 громад, матимуть проблеми зі спроможністю та самодостатністю. Це очевидно», - наголосила Світлана Богатирчук-Кривко.

Загалом цьогоріч від використання земельних ресурсів місцеві бюджети Рівне нщини поповнилися 100 мільйонами гривень. Це майже на 30 мільйонів гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року. Найбільшу частину надходжень становить орендна плата – 57,2 мільйонів гривень. Від земельного податку отримали 31,7 мільйон гривень. Також 11,1 мільйонів надійшло до бюджетів місцевих рад від реалізації земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.

pic

pic