У школі Здолбунова санстанція відсторонила від навчання майже 30 дітей. В окремих учнів — відсутні щеплення від інфекційних хвороб, у інших — манту на туберкульоз. Батьки дітей кажуть, медики й освітяни не мали на це права. Санепідеміологи запевняють в іншому. У ситуації розбиралась Анна Яцук.

У Здолбунівській школі №7 навчається 300 дітей з першого по четвертий клас. Після перевірки санепідемстанції майже 30 учнів відсторонили від навчання. Адже у деяких не було основних щеплень від інфекцій, у інших — від туберкульозу. Віталій Горковчук один із тих, кому також заборонено ходити до школи. Мама учня каже, повідомили їх про це офіційним листом, але вчиняти так з її дитиною не мали права.

Батьки інших учнів також переймаються цією проблемою. Кажуть, згідно із законом відмовитись від щеплень може кожен.

У школі кажуть, у них й справді навчається чимало дітей, які не мають щеплень. Їхніх батьків неодноразово попереджували про те, що дітям потрібно зробити щеплення адже у майбутньому їх відсторонять від навчання.

Працівники санстанції з шкільним лікарем погоджуються. І все ж додають — дітям, які не мають щеплень заборонено лише відвідувати школу, а не навчатись. Робити це кожен може вдома за допомогою вчителів та репетиторів. А бути серед щеплених дітей їм забороняється. Тому медики радять батькам все ж зробити щеплення своїм дітям. Утім батьки з цим не погоджуються. І вже звернулися до суду та у прокуратуру аби ті - розставили всі крапки над і.