Безсумнівно, найбільш хвилюючим питанням, яке винникає у кожної жінки хоча б раз у житті, є питання: чи вагітна я? Питання діагностики вагітності хвилювали жінок завжди, саме тому наші предки вигадували безліч способів, які допомагали дізнатися, вагітна жінка чи ні.

У стародавньому Єгипті, наприклад, готували спеціальний напій зі спеціальної трави і грудного молока жінки, який викликав блювання, якщо жінка перебувала в «цікавому положенні». Стародавні євреї вивчали сліди жінки, змушуючи її ходити по м'якій траві. На відміну від наших предків, нам зовсім не обов'язково пити сумнівного походження напої і хизуватися босоніж по траві, щоб зрозуміти, що вагітність настала. Все, що від нас вимагається - купити тест на вагітність або зробити УЗД. Однак і без традиційної діагностики вагітності багато жінок здогадуються про своє «цікаве» положення по ряду ознак. Отже, якщо ви ставите питанням: «як дізнатися, вагітна я чи ні», то ми із задоволенням розповімо вам про перші ознаки вагітності.

pic

Як дізнатися, що ти вагітна?

Незвичайні виділення або декілька коричнюватих крапельок свідчать не про настання місячних, а про імплантаційну кровотечу, яка є найбільш ранньою ознакою настання вагітності. Як правило, через 6-12 днів після запліднення відбувається прикріплення ембріона до утробної стінки, що якраз і викликає невеликі імплантаційні кровотечі. Проте відзначимо, що цей процес може відбуватися і без виділень.



pic

Підвищення базальної температури

Найбільш популярним методом визначення вагітності в домашніх умовах є вимірювання базальної температури. Якщо базальна температура «тримається» на позначці вище 37 градусів ось уже кілька днів, то, швидше за все, вас можна привітати з вагітністю. Справа в тому, що з середини другої фази менструального циклу знижується вироблення гормону прогестерону, який відповідає за підвищення температури. А от якщо настає вагітність, то вироблення знову відновлюється. Це призводить до коливань температури.



pic

Відчуття слабості, підвищена стомлюваність

Дуже часто в перші дні вагітності багато жінок думають, що застудилися або захворіли. Така слабкість може бути пов'язана з підвищенням температури і зі зниженням імунітету, що цілком нормально для «вагітного організму». Більше того, що з'явився нежить і кашель замість місячних - найчастіше свідчить про настання вагітності, ніж про вірусне захворювання.



pic

Чутливість грудей

Ще однїєю найбільш частою ознакою настання вагітності, яка з'являється буквально через пару тижнів після зачаття, є чутливість грудей. Груди можуть реагувати буквально на кожен дотик, боліти і набухати. Більше того, потемніння шкіри навколо ореолів сосків також є вірною ознакою вагітності.

Безсоння або нелегкий сон

При вагітності багато жінок відзначають, що сни стають неспокійними, і спати хочеться частіше всього в середині робочого дня, а не ніччю. Почуття розбитості і слабкості - досить поширені ознаки ранньої вагітності.



pic

Нудота і зміна смакових переваг

Всім відомо, що ранній токсикоз - однозначно свідчить про вагітність. Тому якщо ви раптом стали різко реагувати на запахи, зранку вас нудить і хочеться незвичайної їжі, то, швидше за все, ви вагітні.

Болі в животі і попереку

На ранніх термінах вагітності несильні болі в попереку, які носять періодичний характер, турбують багатьох жінок. Більш того, навіть незначне збільшення матки може викликати почуття здуття живота.

Ну і наостанок, традиційна затримка менструації, в більшості випадків є приводом підтвердити вагітність у лікаря або методом використання тесту на вагітність.

На закінчення відзначимо, що яка б з перерахованих вище ознак не стала підтвердженням вагітності, ми від усієї душі вітаємо вас з цією радісною подією. І, звичайно ж, бажаємо вам щасливої вагітності і легких пологів.