На Першому Місцевому стартує проект "Теледебати на Рівне 1". Вже з наступного четверга, щотижня в студії телеканалу у прямому ефірі дебатуватимуть представники місцевих осередків політичних партій. Відповідатимуть на запитання опонентів, ведучої та самих рівнян. Відкрите жеребкування серед політичних партій на участь у теледебатах сьогодні провели представники телеканалу.

Напередодні місцевих виборів телерадіокомпанія Рівне 1 прагне створити незалежний, дискусійний, демократичний та прозорий майданчик для політичних сил на Рівне нщині . Теледебати на Першому Місцевому - це об’єктивне висвітлення програм провідних партій, представлених на Рівне нщині .

Щоб уникнути будь-яких маніпуляцій на тему теледебатів представники телеканалу заздалегідь оприлюднили усю інформацію, включно із сценарієм та регламентом на сайті Rivne1.tv. До дрібниць розрахований ефірний час. Учасники матимуть можливість відповісти на запитання читачів сайту Першого Місцевого, опитаних рівнян на вулицях міста. Ці запитання не оголошуватимуться до початку ефіру і обиратимуться на редакційний розсуд. Вони стосуватимуться місцевих проблем, аби уникнути популістичних гасел від представників політичних партій.

Теледебати не є передвиборною агітацією політичних партій і проводитимуться на принципах неупередженості, об’єктивності та збалансованості. Відтак, сьогодні представники телеканалу Рівне 1 провели відкрите жеребкування серед політичних партій на участь у теледебатах.

- ТРК "Рівне 1" ініціювала проведення теледебатів, оскільки ми розуміємо важливість створення прозорого демократичного майданчику в інформаційному полі Рівне нщини. Проект теледебатів на Рівне 1 є некомерційним. Він здійснюється силами самого каналу  за підтримки Фонду розвитку українських ЗМІ при Посольстві США в Україні. Ми хочемо, щоб наш канал став трибуною для різних політичних сил. ТРК Рівне 1 взяла на себе сміливість в складному форматі провести теледебати. Саме такий формат,  з одного боку,  забезпечує виконання законодавства, а з іншого  -  дає змогу представити дискусію між політиками. І від цього виграє політична культура на Рівне нщині і глядачі, і диспутанти. Щоб уникнути будь-яких спекуляцій на тему наших теледебатів, ми вирішили заздалегідь оприлюднити усю інформацію – включно зі сценарієм. Наша мета – створити повністю прозорі правила гри. Правила оприлюднені, гості запрошені, студія чекає. - наголосила виконавчий директор ТРК "Рівне 1" Оксана Власюк.

До теми:

Результати жеребкування серед партій на участь у проекті "Теледебати на Рівне 1" [+ГРАФІК ЕФІРІВ]