Сльози, істерики і тупання ногами стають звичним для вас ритуалом вранці? Дійсно, коли дитина не хоче йти в садок, умовити її буває складно, і настрій з самого ранку буває зіпсовано і у малюка, і у батьків. Іноді мама і рада залишити дитину вдома, як вона про те просить, але у неї просто немає такої можливості – сидіти з нею нікому. А значить, ситуацію потрібно якось вирішувати.

Інструкція

1. Якщо дитина раніше ніколи не ходила до садочка, а зараз їй належить прожити перший день без мами, то в цьому випадку вам слід почати готувати її до цього походу заздалегідь. Якщо ви просто поставите дитину перед фактом, що в понеділок вона піде в дитячий сад, ви можете її просто налякати: вона не звикла перебувати одна серед незнайомих людей. Заздалегідь почніть розповідати маляті про те, як у дитячому садку чудово. Розкажіть, що там є багато іграшок, дітки, які будуть з нею товаришувати, добрі вихователі, які будуть з нею грати. Тоді ви пробудете в дитині інтерес до цього нового місця, і вона сама буде швидше проситися в дитячий садок.

2. Якщо дитина вже якийсь час відвідує дитячий садок, але тепер раптом починає протестувати, то шукайте причину такої поведінки – просто так поведінка дитини не змінюється ніколи. Можливо, у малюка конфлікт з дітьми в садку – може бути, хтось його дражнить або ображає. А можливо, щось не так з вихователем. Наприклад, вона надмірно сувора. Обережно поцікавтеся у дитини, чи все гаразд у неї в садку, попросіть розповісти вам, якщо щось не так.

На відміну від школярів, які часто не хочуть, щоб батьки втручалися у вирішення їхніх проблем, малюки чекають від мами захисту та підтримки. Але ябедою теж уславитися не хочуть, тому не компрометує свою дитину. Якщо ви дізнаєтеся, що дитину ображають вихованці, не біжіть відразу телефонувати їх батькам. Поговоріть з дитиною, поясніть їй, як можна вийти з тієї чи іншої ситуації. Поговоріть з вихователем: бачити, припиняти і вирішувати конфліктні ситуації між дітьми – його прямий обов’язок.

3. Можливо, справа зовсім і не в самому садку, а в тому, що ваша дитина не висипається і погано себе почуває. Якщо малюк допізна грає, а потім рано встає, він йде в садок без настрою і зі сльозами. Змушуйте його лягати раніше на годину-дві. За харчуванням дитини стежать у дитячому садку, а ви стежите за його оздоровленням: попросіть педіатра, щоб він порадив хороший вітамінний комплекс, адже нестача вітамінів теж впливає на настрій і бажання вставати вранці.

Зверніть увагу!!!

Не обговорюйте при дитині ніяких фінансових справ, пов’язаних з її перебуванням в дитячому саду, не говоріть погано про вихователя, інших дітей та їх батьків.

Корисні поради

Ніколи не кажіть дитині, що вона повина піти в садок, тому що вам потрібно працювати. Маленька дитина не може зрозуміти, чому ви повинні йти на роботу і кидати її на чужих людей. І не варто пояснювати їй, що це потрібно для того, щоб заробляти гроші і утримувати її . Не виховуйте в дитині відчуття неоплачуваного боргу перед вами з юних років.

Ніколи не сваріть і не карайте дитину за те, що вона не хоче йти в садок. Інакше вона точно туди йти ні за що не захоче.