З 18 по 20 вересня в місті Маріуполь відбудеться фінал ХІV Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута».

У ньому братимуть участь і рівненські виконавці – переможці регіонального відбіркового конкурсу. Серед них – Наталя Нижник, Анастасія Ястрижемська, Юлія Гуменюк, Олександра Домащук, Іванна Музика, Ніна Крутова, Щирська Анастасія, гурти «Намисто», «Lex & Peps», «Кобзар», «Земля Мерцани», «Арома» та колективи Рівне нського палацу дітей та молоді. Вони представлять свої твори у музичних жанрах: український автентичний фольклор, сучасна танцювальна музика, акустична музика та рок музика.

Гостем фестивалю стане і рівненський співак Леонід Репета. Виконавець вже готується до виступу і збирає склад рок-гурту «Незаймана земля», який став лауреатом ІІІ премії в жанрі рок музика Першого фестивалю «Червона рута-1989» (Чернівці). Учасники відновлять репертуар тих часів на сучасний лад, серед яких твори: «Все для благо народу», «Танго смерті» і «Партійний вальс».

Загалом фестиваль включатиме проведення фінальних змагань, концерту виконавців української діаспори з Канади, Америки, Австралії та Європи, Гала-концерту нових переможців фестивалю за участі зірок української естради. У фіналі змагатимуться 350 молодих виконавців – переможців відбіркових конкурсів з усіх регіонів України, у тому числі і Криму.

Змагання пройдуть у шести найпопулярніших музичних жанрах: сучасної бардівської патріотичної пісні, популярної, сучасної танцювальної, експериментальної та рок музики, українського автентичного фольклору.

Про це повідомили на сайті РОДА.