Сьогодні у Рівному зібралися освітяни. Аби поговорити як про свої проблеми та здобутки за минулий навчальний рік так і про підготовку до нового. А ще кращих з кращих нагородили грамотами. Привітали педагогів міста з початком нового навчального року і перші особи Рівного. Деталі у наступному сюжеті.

Актова зала міського Палацу дітей та молоді заповнена вщент. Сьогодні тут рівненські вчителі проводять свою конференцію. Її тема «Ціннісні орієнтири підвищення якості освіти в умовах розвитку освітнього навчально-виховного простору в Рівному". Перед початком заходу кращих освітян міста особисто привітав Володимир Хомко.

Самі ж педагоги звітують: до нового навчального року все готово. Кажуть не в останню чергу завдяки співпраці влади, вчителів та батьків.

В свою чергу міський голова Рівного каже цьогоріч на капітальні видатки освітян дали вдвічі більше грошей ніж минулоріч.

А вихованці рівненського Палацу дітей та молоді подарували освітянам святковий концерт.

Долучилася до вітання міського голови і його заступник Галина Кульчинська. В той же час вона каже окремі високопосадовці на найвищому державному рівні дозволяють собі публічно висловлюватись про низьку якість освіти в Україні.

Галина Кульчинська переконана що такі заяви є не чесними в першу чергу щодо самих вчителів, які важко працюють а натомість отримають невелику зарплатню.

Галина Кульчинська каже, проблем в школах завжди вистачало. Проте, завдяки як директорам шкіл, завідувачам дошкільними навчальними закладами так і простим вчителям та вихователям школи та дитсадки Рівного до нового навчального року готові.