Сила вибуху, ймовірно, була досить потужною, адже на землі розкидана цегла. Втім, сама свердловина уціліла.

Ущент зруйноване приміщення водонапірної свердловини Рівне нського льонокомбінату, що розташоване на території Рівне нського району, 26 серпня близько 20:30 години виявив працівник підприємства. Про подію одразу повідомив начальника юридичного відділу, а той – до міліції.



pic

На місці події працювала слідчо-оперативна група райвідділу спільно із сектором вибухотехнічної та пожежотехнічної експертизи при НДЕКЦ. Правоохоронці з’ясували, що у полі, площею майже гектар, на відстані 200 метрів одна від одної, розташовано дві водонапірні свердловини, які належать льонокомбінату. Розташовані вони на території Шпанівської сільської ради. Довкола кожної з них висаджені дерева. Доступ до одного з цих приміщень обмежений, адже воно закривається. Інше – не має навіть дверей. Саме в цій будівлі і стався вибух. Працівник підприємства час від часу наглядав за свердловинами. І коли вчергове приїхав сюди через три тижні, виявив, що приміщення зруйноване.



pic

Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Рівне нського РВ УМВС України в Рівне нській області Віталій Дмищук, за фактом умисного пошкодження майна відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 194 Кримінального кодексу України. З місця події правоохоронці вилучили речові докази, а саме металічні уламки та п’ятиметровий провід. Жодних вибухонебезпечних речовин чи їх залишків не знайдено. Після проведення відповідних експертиз буде прийняте відповідне процесуальне рішення. Наразі ведеться досудове розслідування.

Міліціонери висувають версію, що предметом вибуху може бути газовий балон. А причиною, відповідно – висока температура повітря. Однак, як опинився у вказаному приміщенні балон, і чи могли бути там інші сторонні предмети, міліціонери ще будуть з’ясовувати.

Про це повідомили на сайті УМВС України в Рівне нській області.