Під час святкування Дня міста рятувальники провели акцію «Крутий пожежний».

В останню неділю серпня рівняни відзначають День свого міста. Розважальні заходи тривають в різних місцях обласного центру з ранку і до пізньої пори. Активну участь у святі прийняли і співробітники Головного управління ДСНС у Рівне нській області.

Вже традиційно на головній площі Рівного рятувальники влаштували виставку пожежно-рятувальної техніки та обладнання. Всі охочі мали змогу приміряти бойовий одяг вогнеборця, посидіти в пожежно-рятувальному автомобілі, ознайомитися з матеріально-технічним забезпеченням рятувальників та сфотографуватися на згадку.



pic

В свою чергу піротехніки Держслужби з НС продемонстрували своє обладнання та муляжі різноманітних боєприпасів, які вони знешкоджують на території Рівне нщини.

Також працівники піротехнічної служби нагадали громадянам правила безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Не менше цікавості у рівнян та гостей міста викликав пожежний кінно-бочковий хід (бочка з ручним насосом, що змонтований на двохосному возі). Саме завдяки такому «раритету» у ХІХ-му столітті пожежники боролися з вогнем. Протягом усього дійства серед присутніх дітей рятувальники проводили розважально-пізнавальні конкурси і вікторини.



pic

Проте головною родзинкою акції став конкурс «Крутий пожежний». Працівники Служби порятунку продемонстрували глядачам свою силу та витривалість. З початку рятувальник по-черзі піднімали руками пожежну висувну драбину.

Поступово її вагу збільшували за допомогою скаток пожежних рукавів. Потому вогнеборці виконали присідання з початку з однією драбиною, а згодом – і з двома одночасно. Також рятувальники переносили в руках по дистанції відразу по дві пожежні мотопомпи та скатки великих пожежних рукавів. На завершення силового конкурсу пожежні «стронгмени» покатали в аварійно-рятувальному автомобілі найменших глядачів, штовхаючи майже 3-тонну машину лише силою рук.

Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС в Рівне нські області.



pic