Ще з 21 липня співробітники Рівненського райвідділу розшукували жителя села Дуби Рівненського району, який близько 22 години вийшов від сусіда у напрямку до свого помешкання і зник. Тоді його бачили востаннє. А в суботу, 29 серпня, сусідові, який вийшов на город копати картоплю, одна із бродячих собак принесла частину людської ноги.

У суботу близько 14 години 52-річний мешканець села Дуби разом з дружиною поралися на городі. Неподалік бігала зграя бродячих собак. Одна з них притягла частину людської ноги. Подружжя про знахідку одразу повідомили до міліції. Правоохоронці слідчо-оперативної групи під час огляду земельної ділянки господаря, у рослинах гарбузів знайшли тіло чоловіка зі слідами гнійного розкладу, яке було закопане на глибині 30 см. Всі присутні впізнали у загиблому безвісти зниклого 57-річного Юрія.



pic

Тіло загиблого направили в морг судово-медичної експертизи для встановлення причини смерті. Речові докази вилучили та направили до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС для проведення експертизи.



pic

— За фактом зникнення людини 21 липня відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), — повідомив тимчасово виконуючий обов'язки начальника Рівне нського райвідділу Віталій Дмищук. — Наразі проводяться усі необхідні слідчі дії та оперативно-розшукові заходи з метою встановлення особи зловмисника.



pic

У ході досудового розслідування правоохоронці з`ясували, що загиблий чоловік – колишній військовослужбовець військової частини, що у селі Дуби Рівне нського району. Вийшовши на пенсію, працював там же вільнонайманим. Родини він не мав, лише двоюрідні брат та сестра, яка і звернулася до міліції, аби допомогти розшукати Юрія. Місцеві мешканці характеризують пенсіонера як замкнуту та скупу людину, адже жив бідно, на всьому економив, в будинку навіть не було світла. Втім, до роботи ставився надто відповідально, ніколи не було порушень.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нського РВ УМВС України в Рівне нській області

pic