Батьки з дитинства вчать дівчаток бути хорошими. Повірте, це чудово, якщо ви хороша в п`ять років, в десять, в п`ятнадцять, але неприпустимо в двадцять! Адже не можна намагатися догодити всім навколо, і при цьому зберегти адекватну самооцінку. Якщо ви здатні пожертвувати власними інтересами заради інших, якщо ви стараєтесь ніколи не помилятися, якщо на вас "їздять" всі, кому не лінь - отже, ви і є та сама "хороша дівчинка", за рахунок якої так зручно жити оточуючим.

Головна проблема: ви дуже хочете всім подобатися. Перш за все, заради досягнення цієї мети ви часто нехтуєте своїми смаками, бажаннями, можливостями, здоров'ям, намірами та всім іншим. Зате ніхто в цілому світі не посміє сказати про вас жодного поганого слова.

Крім того,"хороші дівчатка" навіть не розуміють, що їх прагнення бути зразковими, врівноваженими, спокійними, відчайдушне бажання справляти приємне враження, а також схильність вважати себе винною в більшості ситуацій - це не просто риси характеру, а психологічні бар'єри. А все тому, що "хороші дівчатка" впевнені, що щастя треба неодмінно заслужити.

Стандартний образ "хорошої дівчинки" - це Попелюшка. Кожна дівчина знає сюжет з казки про добру красуню Попелюшку, але варто ще раз повторити що це "сюжет з казки". В реальному житті потрібно чим скоріше позбутися цього синдрому.

По-перше, дозвольте собі помилятися. Не треба думати, що вас закидають камінням за будь-яку, навіть найменшу помилку. Нічого подібного - помиляються мільйони людей, а ви не свята. І хоч раз зробивши щось неправильно, ви усвідомлюєте, що далі жити можна і навіть потрібно.

По-друге, думайте про себе, інакше ви так до старості і будете служити всім навколо, повністю забуваючи про себе. При цьому майте на увазі: всі вже настільки звикли до вашої люб`язності та безвідмовності, що сприймають це як належне, в глибині душі вважаючи вас дурепою і сміючись над вами.

По-третє, спробуйте побути "поганою дівчинкою". Не варто думати, що "погана дівчинка" - це самозакохана егоїстка. Насправді, це звичайна дівчина, яка знає собі ціну і вміє кохати, а не приносити себе в жертву в ім'я кохання.

По-четверте, виражайте свої емоції. Адже, немає ніякого сенсу прикидатися, коли справа заходить про захист власної гідності. Коли ви дасте собі дозвіл висловлювати свої думки прямо та відкрито, ви відчуєте, наскільки полегшилось ваше життя.

Шановні жінки, варто пам`ятати, що синдром "хорошої дівчинки", ще нікого не привів в обійми прекрасного принца, але з багатьох зробив "залізних коней".