1 вересня комунальний заклад «Рівненський обласний краєзнавчий музей» Рівненської обласної ради долучився до відзначення всеукраїнського Дня знань. Зранку до будівлі музею, після участі у святкових заходах у своїх навчальних закладах, прямували групи святково одягнених школярів.

Їх зустрічали працівники музею, запрошували до експозицій, де проводили екскурсії за темами, визначеними педагогічними колективами шкіл, зокрема: «Ми – нація єдина!», «Я – громадянин України, і з того пишаюся!», «Соборна моя Україна», «Ми – нація єдина» та ін.

– Музей запропонував цілу низку експозицій та виставок, що допоможуть учням відчути гордість за країну, в якій живуть, та бажання глибше вивчати історію своєї батьківщини і рідного краю: «Славетна епоха Давньої Русі», «Битва під Берестечком 1651 року», «Боротьба УПА за Українську державу», «Герої не вмирають» (про земляків - учасників майдану і АТО), «Роки боротьби, роки перемог» (колекція зброї), «Край в період Української революції 1917-1920 років», «У світі писемності та книги», «Волинський іконопис ХІІІ – ХУІІІ століть». Сподіваємося, що Перший урок, проведений для школярів у музеї, стане для них хорошим стартом у новий навчальний рік, – говорить працівниця комунального закладу «Рівне нський обласний краєзнавчий музей» Рівне нської обласної ради Лілія Толстуха.