Цьогоріч рівненські сільгоспвиробники отримають допомогу від держави у розмірі 4,3 мільйони гривень. Про це повідомляють у департаменті агропромислового розвитку Рівненської облдержадміністрації.

Ці гроші підуть на компенсацію відсотків по кредитах, які аграрії взяли на купівлю палива, насіння, міндобрив, засобів захисту рослин, кормів та ветпрепаратів, молодняку тварин та птиці, обладнання для ферм, енергоносіїв та оплати послуг.

Розподіл коштів між сільгоспвиробниками відбувається на конкурсній основі. Тож аби отримати гроші аграрії повинні були подати документи на розгляд конкурсної комісії, що створена при Рівне нській облдержадміністрації.

«Ця фінансова допомога надається в першу чергу підприємствам, які за останній рік мають чистий дохід від продажу продукції до 10 мільйонів гривень. Також кошти отримають ті аграрні виробники, які вирощують та розводять поголів’я великої рогатої худоби молочної породи. Тож під час першого засідання конкурсної комісії було визначено 19 сільгоспвиробників, які цього року отримають компенсацію по відсотках в цілому у розмірі 4,1 мільйони гривень», - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Рівне нської ОДА Надія Переходько.