Іграми десятого туру стартувало друге коло у Чемпіонаті Рівненської області з футболу. Відкриття осінньої частини змагань відбулося у Садовому, де місцева команда приймала ФК "Вельбівне". центральний матч туру безперечно відбувся у Сарнах. В ньому зустрічалися гранди обласного футболу "Маяк", який лідирує в турнірній таблиці та "ОДЕК", який багато втратив в першому колі, і зараз намагається будь-що повернутися на вершину чемпіонату.

Незважаючи на те, що саме "Садове" вважалися фаворитами цього поєдинку, рахунок відкрили гості. Після розіграшу штрафного від дальної стійки гол забив новачок вельбівничан захисник Юрій Яцюк - 0:1.

Господарі поля доволі швидко відігралися. Вадим Жак ювелірним ударом перекинув стінку 1:1. ФК "Садове" протягом матчу більше володіли м'ячем, але нагод вийти вперед було занадто мало. Щодо ФК "Вельбівне", то при першій же нагоді гості йшли у контратаку, і це виглядало набагато ефективніше ніж шанси господарів. На початку другого тайму захисник "Садового" вибиваючи м'яч зробив гольову передачу супернику, Максим Марченко виходом віч-на-віч з воротарем скористався сповна 1:2. В одному з епізодів найстарший гравець на полі захисник гостей Юрій Кумейко вибив м'яча вже з порожніх власних воріт, тож незважаючи на завдання на сезон боротися за медалі чемпіонату області ФК "Садове" несподівано програє в себе на полі, і в турнірній таблиці ще більше відстав від лідерів.

А центральний матч туру безперечно відбувся у Сарнах. В ньому зустрічалися гранди обласного футболу "Маяк", який лідирує в турнірній таблиці та "ОДЕК", який багато втратив в першому колі, і зараз намагається будь-що повернутися на вершину чемпіонату. Щоправда видовища для вболівальників не вдалося. В основному боротьба точилася в центрі поля, з великою кількістю порушень правил. "ОДЕК" більше контролював м'яч, і намагався грати першим номером, але академічний футбол за всіма писаними правилами дивідендів не приносив. Щодо "Маяка", то команда грала просто та ефективно. Швидкі контратаки, які закінчувались ударом, хоча б у бік воріт суперника. На початку другого тайму така тактика принесла свій результат. Сергій Степанюк метрів з тридцяти вколотив м'яча у сітку воріт "ОДЕКа" 1:0. Матч так і завершився мінімальною перемогою "Маяка", який вже у першому турі другого кола переміг свого принципового суперника, закріпився на вершині турнірної таблиці і тепер шанси сарненчан на золоті медалі Чемпіонату області 2015 найкращі з-поміж інших суперників.

Щодо інших матчів туру, то ФК "Малинськ" у березнівському дербі сповна поквитався за несподівану поразку у першому колі із "Случем" - 7:0. "Волинь-Цемент" на власному полі поступився ФК "Гоща-АМАКО" 0:2, а команда-відкриття сезону радивилівський "Сокіл" продовжує дивувати футбольну громадськість, цього разу вони на виїзді перемогли кузнецовський "Ізотоп-РАЕС" 2:0. У турнірній таблиці лідирує Маяк - 26 очок, другий Сокіл - 22, третій ФК "Малинськ" 20, і четвертий "ОДЕК" - 17 очок. Решта ж команд набагато відстали від лідируючої групи.