Рівне у диму. Вже кілька днів мешканці мікрорайону "Північний" відчували неприємний запах у своїх квартирах. Особливо в нічну пору доби. Проте сьогодні дим заполонив ледь не усе місто. Що горить та як боротися з задимленістю Рівного далі у сюжеті.

Вже з самого ранку робочий телефон журналістів Першого місцевого не замовкав. Стурбовані рівняни прагнули отримати відповідь на запитання: що горить у місті. Дим, який до того вже кілька днів турбував жителів "Північного" сьогодні заполонив уже все Рівне . Начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Руслан Демуров каже, причина задимлення обласного центру в попередні дні і сьогодні - різна.

Чиновник каже, поля горіли майже в десяти різних куточках Рівного. Тому на місто протягом останнього часу постійно йшов дим. Проте сьогодні зранку виникла ще одна проблема.

Руслан Демуров запевняє: саме це і спричинило зранку задимленість майже усього міста. В свою чергу у "Рівне облводоканалі" те що усю задимленість спричинило саме загорання на території їхнього підприємства відкидають.

Поки наша знімальна група знаходилась поблизу очисних споруд "водоканалу" сюди почали підходити невдоволені рівняни. Деякі з них навіть пообіцяли написати заяву в міліцію.

В свою чергу екологи вже б'ють на сполох. Адже дим, який зараз стоїть у Рівному, має негативний вплив і на атмосферу і на жителів міста .

За однією з версій причиною великого задимлення міста став підпал, за іншою сильна спека та постійно тліючий сміттєвий полігон. Проте ні одна ні інша версії не задовольняють рівнян, які хочуть дихати повітрям без диму.