На улюблених дерев'яних меблях з'являються подряпини? Можливо, це все - старання діточок або хтось необережно зачепив стіл, стілець, піаніно гострим предметом. Що б не було причиною, потрібно виправити наслідок. (*Що може допомогти?*)

1. Горіх

Протріть місце подряпини розрізаним волоським горіхом. Сильно давити не потрібно, лише трошки притиснути. Він заповнить подряпину, не залишивши слідів. Потім витріть поверхню сухою серветкою. Це важливо! Спосіб підходить для усунення дрібних подряпин.

2. Йод

Допоможе впоратися з проблемою, якщо дерево темної породи (горіх, дуб, червоне дерево). Змочіть маленьку щіточку слабким розчином йоду і акуратно обробіть подряпину.

3. Майонез

Несподівано? Продукт впорається з неприємністю, якщо дерево не просто подряпане, але і є тріщина. Заповніть подряпину майонезом, витріть залишки і залиште на 3 дні. Майонез містить багато білків і масел, що дозволить дереву набрякнути, заповнивши простір.

4. Попіл від сигарети

Змішайте його з водою (замість попелу можна взяти зубну пасту), щоб вийшла густа кашка, і намастіть нею подряпину.

5. Морилка

Рідину нанесіть на деревину до потрібного кольору. Найчастіше виходить трохи інший колір, але нічого страшного. Плюс у тому, що при використанні цього способу зберігається текстура дерева, чого не дають фарби або емаль.

6. Спеціальний віск для меблів

Різні пошкодження дерев'яних меблів допоможе усунути віск. Його треба нанести шпателем на пошкоджене місце, зрізати зайве і відполірувати.