Жіночої дружби не існує. Жіноча дружба - міф. Найкращі друзі жінок - діаманти! Хто вигадав ці фрази? І чи дійсно це так? Давайте поміркуємо разом!

Поза сумнівом, жіноча дружба існує, це реальність, інше питання, наскільки вона тривала і на чому вона тримається. Говорячи про дружбу жінок, не варто забувати про те, якою є сутність жінок, їх пріоритети, їх життєві цілі. Якщо жінка самодостатня, якщо вона вибирає подруг за своїм внутрішнім покликанням, для душі, так би мовити, і якщо вона при цьому не помиляється в тій людині яку обирає в якості об'єкта дружби - то у таких відносин прекрасна перспектива і відмінне майбутнє, можна з упевненістю сказати, що пані - найкращі подруги.

Якщо жінка вибирає подругу з інших міркувань, з точки зору порівняння (а іноді так буває, подругу вибирають як сумочку, щоб краще виглядати на її тлі), то безперечно така дружба протриває недовго. Нещирість, фальш, награність дуже відчувається, але подруга в силу свого жіночого єства і підступності навряд чи скаже про це в обличчя своїй псевдоподрузі, жінки таке не прощають. Швидше за все вона почне мстити, тонко, філігранно, не помітно: як жінка. На що тільки не підуть жінки заради збереження власної гідності.



pic

Але чи можна на підставі всього цього сказати, що жіночої дружби не існує? Ні, ствердно сказати не можна, жіноча дружба є, просто вона багатолика і багатогранна (недарма ж вона жіноча) і розібратися в цьому явищі без знання особливостей жіночої психології неможливо.

Жінка протягом життя змінюється, подруги поруч змінюються теж, часом двом ще вчора найкращим подругам, сьогодні стає не по дорозі. Чоловіки змінюються рідше, і частіше за все, вони змінюється так само, тому чоловіча дружба більш тривала, ніж жіноча.

Та головне, скільки б жартів і приповідок про жіночу дружбу не придумали чоловіки, жіноча дружба є, не дивлячись ні на що. Жіноча дружба - особлива, своєрідна, вона не підкоряється законам логіки і не схожа на чоловічу дружбу. Підпорядкувати жіночу дружбу законам чоловічий - міф, а саме існування дружніх відносин між жінками - реальність.