Ні для кого не секрет, що розвиток мовних навичок малюків - дивовижний процес. Зовсім за короткий проміжок часу малюк пізнає багато чого: від крику до вимови цілком зрозумілих слів. Багато батьків замислюються над тим, чи можуть вони зробити щось, щоб допомогти своїй дитині краще «опанувати мову»?

Рідко, але існують випадки, коли Ви можете зовсім не побачити ефекту. Втім це не означає, що варто зупинитись і припинити заняття з дитиною.

Отож, для того аби малюк швидше почав розмовляти, необхідно якомога частіше говорити з ним, адже діти здатні сприймати мову задовго до того, як самі навчаться говорити. Говоріть повільно й зрозуміло, використовуючи короткі речення.

Поза сумнівом, це так. Адже існує досить багато способів, які полегшать та прискорять процес розвитку мовних навичок Вашої дитини, проте діти реагують по-різному на ці способи.

Як показує досвід, вже у двомісячному віці в малюків є запас різних звуків, типу «агу», які він буде використовувати для спілкування. Щоб сприяти спілкуванню малюка з Вами, слухайте його уважно, дивлячись йому прямо в очі.

Обов’язково співайте пісні та читайте різні казки Вашому маляті, адже чим більше Ви будете з ним розмовляти і слухати, тим швидше йтиме процес розвитку мовних навичок.

Коли Ви читаєте, розповідайте про те, що намальовано на картинках, представлених у книзі. Таким чином Ви зробите ваше спілкування більш різноплановим.

Завжди відповідайте на звуки малюка словами та частіше влаштовуйте діалоги з ним.

Коли він вимовить майже правильно одне або два слова, повторіть за ним.

Також важливо присвоювати кожному предмету свою назву. Коли дитині стане цікаво, використовуйте це як можливість розширити її словниковий запас - називайте тварин, дерева, кольори, предмети і т.д. Тут найголовніше, що повторення допомагає дитині вчитися – тож повторюйте назви предметів, речення та дитячі віршики.

Тож, використовуйте ці поради та насолоджуйтесь спілкуванням з Вашими дітками!