Стендами з інформацією про гучні корупційні скандали зустрічали сьогодні мера Рівного та депутатів громадські активісти. На огляд народних обранців виставили публікаї ЗМІ про участь місцевої влади у виділенні 20 ділянок під садівництво в обхід земельної черги, про бездіяльність чиновників під час захоплення землі на Пагорбі слави та у центральному парку, про незаконе будівництво Ріверсайду і ряду заправок. Міській владі пригадали підтримку режиму Януковича під час Революції гідності та спроби перешкодити людям виходити на Майдан. Окремий стенд організатори присвятили питанню відкритості та прозорості міської влади та результатам роботи депутатів.

Так, за даними Громадянської мережі ОПОРА, найбільш непрозорою є робота міського голови та міської ради. Серед головних прогульників засідань сесій виявився екс-регіонали Мирослав Берташ і Олексій Губанов.

Зі слів ініціатора акції Романа Мартина, напередодні майбітніх виборів дуже важливо пам’ятати хто з чиновників не виправдав довіру громадян. Інакше, ми будемо приречені ще п’ять років терпіти корупцію та бездіяльність чиновників.

- Сьогодні ми намагалися показати політикам, які дискредитували себе участю в корупційних схемах, що ніяка передвиборча агітація вже не виправить їхніх попередніх дій, - пояснює громадський активіст. - Ми навмисне приурочили цю акцію до сесії міської ради, щоб міський голова і депутати могли особисто прогулялись між цими стендами і знайти щось про себе. Сподіваємось, що їм вистарчить совісті не йти більше на вибори. Для інших ми зробимо все можливо, щоб мешканці знали своїх антигероїв та їх “заслуги”.