Ще одна сутичка через горілку сталась і на Млинівщині. Тут нетверезі односельчани з’ясовували стосунки. У результаті один сів у трактор, увімкнув косарку і став нею шматувати свого співрозмовника. Зупинили страхіття місцеві мешканці. Травмований у лікарні, медики кажуть – вижив дивом.

На центральній площі села Довгошиї, Млинівського району, біля місцевого магазину відпочивало кілька чоловіків. Серед них і 34-рінчий Микола. До компанії під’їхав на тракторі на п’ять років старший Роман. Усе товариство було нетверезим, розповідають у міліції. Тож спочатку Роман посперечався з іншим односельчанином, вдарив його гайковим ключем по голові. А вже тоді у конфлікт втрутився й Микола.

Це страхіття досі стоїть перед очима у жінки, яка живе навпроти площі. Коли Микола зачепився за ланцюги в увімкненій косарці, лише її крик спинив Романа. До того, каже місцева мешканка, трактор продовжував рухатися і набирати швидкості.

Як тільки Микола вивільнився з ланцюгів, Роман знову рушив. За кілька секунд трактор вже був схований за приміщенням сільського клубу, а Роман подався додому. Очевидці трагедії підбігли до травмованого, відливали його водою, покликали сільську лікарку. Вже потім «швидкою» Миколу госпіталізували в Млинівську районну лікарню. Як чоловік вижив? Цьому дивуються й самі лікарі.

Наразі Микола почуває себе краще. Мовою медиків: його стан стабілізувався. Дружина травмованого наполягла, щоб далі її чоловік лікувався в обласному центрі.

Жінка каже: й сама не може оговтатися від трагедії. Чоловіки між собою раніше не конфліктували. Жили по сусідству, тож часто допомагали одне одному. А того дня вранці її Микола повернувся додому із заробіток. Тож вечірня новина про його каліцтво – наче грім серед ясного неба.

У міліції розслідують трагедію як дорожньо-транспортну пригоду. Односельчанин, в якого Роман поцілив гайковим ключем, претензій до нападника немає. Тож тепер він проходить свідком у справі. Окрім нього, у міліції допитали ще одного очевидця. Не відмовився від свідчень і сам тракторист. Перед тим у нього експерти діагностували два проміле алкоголю у крові.

Поспілкуватись з самим Романом не вдалось. За словами матері, вдома його не було. Не знає жінка і жодних подробиць того трагічного вечора.

Винуватцю трагедії загрожує обмеження волі до трьох років. Втім, у Довгошиях кажуть: суворо покарані обидва чоловіки. Адже в обох є родини, діти. І попри всі юридичні звинувачення, впевнені селяни, винною у цьому випадку однозначно є горілка.