Вперше на реалізацію громадських ініціатив Рівненщини спрямували кошти з обласного бюджету.

Як повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА, 200 тисяч гривень цьогоріч підуть на створення громадського медіа-проекту, «Школи депутата», патріотичних таборів, психологічну підтримку учасників АТО, а також формування команди жінок-лідерів.

Саме такі ідеї представили громадські організації Рівне нщини під час обласного Конкурсу громадських ініціатив.

«Жодного року Програма підтримки громадськості в Рівне нській області не фінансувалася. Цього року голова Рівне нської адміністрації Віталій Чугунніков наполіг, аби на розвиток громадянського суспільства спрямували обласні кошти. Адже події Майдану, а також волонтерський рух після нього продемонстрував високий рівень громадянського суспільства. Тому і було вирішено підтримати цей потенціал та спрямувати його на розвиток Рівне нщини», - зазначив радник голови Рівне нської ОДА Сергій Мініч.

Член комісії з відбору проектів, громадський активіст Зураб Кантарія порівняв співпрацю з громадськістю Рівне нської ОДА з американською, що, на його думку, є гарним початком підтримки розвитку громадянського суспільства.

«Мені особливо приємно брати участь в роботі цієї комісії. Це гарний початок підтримки розвитку громадянського суспільства. У 2012 році я був в Сполучених Штатах, де вивчав досвід співпраці влади та громадських організацій. І можу сказати, що наразі в нашій області ми стоїмо саме на такому, американському, шляху співпраці. Звичайно ми лише на початку цього, але напрямок вибрано правильний», - зазначив Зураб Кантарія.

Він розповів, якщо влада в США потребує певної соціальної послуги, то замовляє її в громадських організаціях, а ті, в свою чергу, пропонують вартість цієї послуги на 30% дешевше ніж ринкова. «Таким чином виграють всі: влада, бо економить 30% бюджету, та громадський сектор, який реалізовуючи державні замовлення має змогу розвиватися», - наголосив Зураб Кантарія.

Список переможців конкурсу