Спочатку батьки чекають від дитини першого слова, а згодом вже надіються почути перший прочитаний склад. Та як допомогти малюку вивчити букви та навчитись читанню?

Всі ми знаємо, що для того, аби навчити дитину читати, необхідно для початку ознайомити її з літерами алфавіту. Букви можна показувати на картках або кубиках. Робити це потрібно щодня, голосно вимовляючи назву кожної літери, при цьому, як наголошують педагоги, краще вчити звуки – так дитині буде легше навчитися читати.



pic

Малюки звикають не відразу, але результат буде незабаром.

Однак, для того, щоб навчити дитину читати по складах, потрібно вивчити з нею саме склади. Так як дітям найлегше запам'ятовувати що-небудь у процесі гри, педагоги пропонують такі варіанти вивчення читання по складах, як метод паровозика та кубики Зайцева.

Для навчання за методикою паровозика потрібно взяти іграшковий паровоз і наклеїти на нього літери. Або ж прикріпити літери з поролону (такі можна придбати у магазині або виготовити власноруч). Для початку потрібно використовувати такі приголосні букви: М, Н, П, Л, Б і поруч голосні. Коли Ви будете рухати паровозик, проговорюйте разом з дитиною літери, розміщені на вагончиках, таким чином дитина вчитиметься читати по складах.



pic

Також педагоги радять вчити дитину читати по складах за методикою Зайцева, що заснована на техніці складового читання по кубиках. Кубики Зайцева є прекрасним ігровим та навчальним матеріалом для дітей. За допомогою кубиків Зайцева малюки віком до двох років можуть оволодіти технікою читання по складах за 6 місяців. Такі кубики можна купити або зробити самостійно.

Якщо регулярно займатися з дитиною, то навчити дитину читати по складах можна протягом декількох місяців. Пам'ятайте, що вивчення букв потрібно подавати в ігровій формі. Не потрібно змушувати дитину. Якщо їй не хочеться, спробуйте іншим разом.