Негайно позбутися запаху з рота - про це мріють багато людей. Неприємний запах з рота у хорошої за всіма іншими параметрами людини може зіпсувати багато: відповідальне побачення, на якому ви сподівалися вирішити свою долю; влаштування на роботу з бездоганним резюме; укладання контракту з перспективним партнером, якому елементарно неприємно з вами спілкуватися. Питання, як позбутися неприємного запаху з рота, може для людини стати на певному етапі життя вирішальним.

Явище неприємного запаху з рота називається галітоз (халітоз). Це дуже неприємне явище. Причому не стільки для самого, так би мовити, джерела неприємності, скільки для людей, які знаходяться поруч. Всі розуміють, що погано пахне неспроста - це говорить про проблеми з шлунково-кишковим трактом або з ротовою порожниною.

Галітоз може бути викликаний порушеннями роботи шлунково-кишкового тракту, захворюваннями органів дихання, слизової оболонки рота, а також недостатньою гігієною. Так що насамперед треба з'ясувати причину і лікувати основне захворювання.

Найчастіше причина поганого запаху з рота - недостатньо хороший догляд за зубами. Галітоз у жінок часто викликається проблемами ендокринної системи. Часто скаржаться на галітоз люди з підвищеним цукром у крові. І лікування, що призначається їм стоматологом, виявляється неефективним. І недивно - адже причини криються в підшлунковій залозі, а не в роті.

Так що, не гаючи часу, шукайте причини проблеми і лікуйте їх - позбувшись основної хвороби, ви автоматично позбудетеся неприємного запаху з рота.

А поки ви цим займаєтеся, можете зробити симптоматичне лікування народними засобами.



pic

Кращі народні засоби для усунення запаху з рота:

- На склянку окропу взяти столову ложку сушеної кори дуба, встановити на водяну баню, через півгодини зняти, процідити. Полоскати рот цим відваром кілька тижнів щодня.

- Якщо несвіже дихання пов'язано з хворим шлунком, взяти півлітра питної води, розвести в ній столову ложку солі, випити вранці після пробудження. Через кілька хвилин запити молоком або кефіром. Процедуру виконувати 5 днів поспіль. Спосіб протипоказаний хворим на гастрит або виразку.

- З'їсти кілька листочків базиліка, і дихання стане свіжим.

- Їсти яблука. Цей рецепт підтверджують стоматологи: яблука очищають емаль зубів, усувають неприємні запахи, застосовуються для профілактики хвороб зубів.

- Заїдати цибулю і часник корінням петрушки, селери.

- Пити міцний свіжозаварений чай.

- Полоскати рот настоями листя лісової суниці, ромашки, звіробою, шавлії, м'яти і листям календули. Заварювати з розрахунку одна столова ложка сушеної трави на склянку окропу. Дати відстоятися і віджати.

- При хворобі кишківника та шлунка запах з рота супроводжується посиленим газоутворенням. Для боротьби з цими явищами приймати всередину кріп, аніс, петрушку, кмин, перцеву м'яту, мелісу.

- Якщо причина запаху - запалення ясен, заваріть ложку шавлієвого чаю і пийте його теплим.

- Пожуйте зернятка кави. Цього вистачить, щоб позбутися запаху на кілька годин.

Справа ускладнюється тим, що самі ви до свого запаху звикли і його просто не відчуваєте. А якщо вас оточують люди виховані, вони вам про ваш поганий запах ніколи не скажуть.



pic

Як дізнатися без сторонньої допомоги, чи є проблема?

Візьміть чайну ложку, полижіть її, почекайте, коли висохне. Білий наліт на ложці і є можливе джерело запаху.

Понюхайте ложку, щоб переконатися в цьому. Якщо ложки немає під рукою, густо покрийте слиною зап'ястя, дайте висохнути та понюхайте. Запах висохлої слини, звичайно, буде багато слабше того, що смердить з рота, але проблему він перед вами здатний поставити.

Ось ми і розглянули чому з'являється запах з рота, як позбутися в домашніх умовах від нього. Незважаючи на те, що способів його усунення багато, перед тим як застосовувати будь-який з них, попередньо варто проконсультуватися з лікарем. Він допоможе виключити серйозні захворювання і зробити процес лікування найбільш ефективним.