За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області слідчим управлінням УМВС України в Рівненській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою секретаря приймальної комісії одного із коледжів міста Рівне в одержанні неправомірної вигоди (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України).

Як повідомила прес-служба прокуратури Рівне нської області, обвинувальний акт разом із укладеною між прокурором та підозрюваною угодою про визнання винуватості скеровано до Рівне нського міського суду для розгляду.

- Встановлено, що секретар приймальної комісії – викладач цього ж коледжу у липні цього року висловила прохання одержати та одержала неправомірну вигоду у сумі 1700 дол США за сприяння у зарахуванні вступника на навчання за рахунок державного замовлення, - повідомив заступник прокурора Рівне нської області Андрій Боровик.

Відповідальність за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачена у виді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від 3 до 6 місяців, або позбавленням волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі спеціальною конфіскацією.