До Зарічненського районного відділу міліції надійшло повідомлення 79-річної жительки села Морочно, що з її будинку невідомий викрав п’ять тисяч гривень.

Як з’ясували правоохоронці, на подвір’я жінки завітав чоловік, схожий на особу ромської національності, та запропонував придбати в нього вовняні ковдри та набори каструль за дві тисячі гривень. Господині товар сподобався і та пішла до будинку за грошима. Щоправда принесла продавцю 100 доларів США і запитала, чи згоден він на розрахунок цією валютою.

Останній не заперечував і, віддавши товар, забрав готівку. У цю ж мить чоловік поскаржився не нестерпну спрагу і попросив жінку щось попити. Та пішла до погреба за компотом, а коли повернулося, чоловіка вже не застала, бо він уже «гостював» у помешканні. Побачивши на порозі власницю, чимдуж чкурнув із будинку, сів в автомобіль і поїхав у сторону села Прикладники, заразом прихопивши п’ять тисяч заощаджень господині.

— За фактом крадіжки відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України, — повідомив тимчасово виконуючий начальника Зарічненського РВ УМВС України в Рівне нській області Ростислав Супрунюк. — Досудове розслідування триває.

Працівники міліції звертаються до громадян, які володіють будь-якою інформацією щодо вказаної особи, повідомити за номерами телефонів: 0501691061, (03632) 3-09-00 або 102.

На вигляд чоловікові близько 30 років, високого зросту, середньої тілобудови. Волосся та очі чорні, був одягнений у білий костюм. Керував автомобілем «Рено-Дачія-Логан» синього кольору. Про це повідомили у Зарічненському РВ УМВС України в Рівне нській області.