Ділянку у Володимирецькому районі очищають відповідно до "Обласної програми запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та захисту населення і території у разі їх виникнення на 2013-2017 роки".

З 28 вересня групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Рівне нській області розпочато роботи по приведення території, забрудненої боєприпасами та іншими вибухонебезпечними предметами у безпечний стан, очищення її від вибухонебезпечних предметів на території села Малий Жолудськ Володимирецького району.

Саме у цьому населеному пункті небезпечні артефакти Другої світової знаходять не вперше. У роки війни тут розбомбили радянський ешелон із снарядами тож подібні знахідки для місцевих жителів не дивина. Обстеженню підлягає територія площею 5 га.

Станом на 18:00 29 вересня піротехніками ГУ ДСНС здійснено обстеження території понад 300 м кв. та виявлено і успішно знешкоджено 6 мінометних мін калібром 82 міліметрів часів Другої світової війни. Роботи тривають.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Рівне нській області

pic

pic