Таку перспективу навчальному закладу пропонують організатори конференції "Енергоефективні Університети". Кажуть, потрібно відмовлятися від газу та використовувати сонячні батареї, геліосистеми та інші енергозберігаючі технології. Саме університети Рівного чи не найбільше споживають енергії. А лідирує з своїми сімома корпусами Національний університет водного господарства.

У минулому році за тепло водний університет заплатив майже 4 мільйони гривень. Це шалені кошти, кажуть в навчальному закладі, тому зацікавлені у будь якій економії. Для цього вже почали утеплювати деякі навчальні корпуси та впроваджувати енергозберігаючі технології.

Поділитися своїм досвідом до Рівного приїхали і викладі інших українських університетів. У їхніх навчальних закладах вже встановлені вітрогенератори, геліосистеми, вітряки та сонячні батареї. Кажуть, це не лише економічно вигідно, а й екологічно чисто. Організатори конференції кажуть, кошти в університетах на впровадження нових енергозберігаючих технологій є, просто потрібно їх ефективно використати.

І додають, гальмувати процес може лише держава.