В Національному університеті "Острозька академія" запрацював Інформаційний центр ЄС за участі делегації Представництва Європейського союзу в Україні. Тож вищий навчальний заклад Рівненщини став одним із 20 українських, де Представництво ЄС відкриває подібний центр.

"Основною метою діяльності центру є поширення інформації про ЄС та його політику, надання допомоги університетам та дослідницьким центрам в навчанні студентів та виконанні наукових робіт з питань європейської інтеграції", - зазначив керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС Юргіс Вілчінскас.

"Поява таких центрів, активізація у навчальних закладах різноманітних проектів свідчить про те, що уся країна рухається у євронапрямку", - додав начальник управління освіти і науки Рівне нської ОДА Григорій Таргонський.

Крім цього, упродовж тижня в НУ "Острозька академія" відбудеться низка заходів, що проводяться в рамках реалізації інформаційних програм Представництва ЄС. Це серія інформаційно-просвітницьких заходів (вуличних акцій, виставок, семінарів, круглих столів), які Представництво ЄС в Україні проводить з метою поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності громадян щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.