Кожна дівчина мріє про казкове та незабутнє весілля. Якщо запитати у дівчат, що на їхню думку найголовніше у весіллі. Безперечно відповідь буде одна - сукня, адже це головний атрибут для всіх дівчат. Вибрати вбрання - завдання складне, тому до нього потрібно ставитись відповідально.

Особисто я вибирала весільну сукню декілька місяців. Допомагали визначитись всі: мама, сестра, друзі. Тож, майже всі були залучені до цього процесу. Безліч порад, вагання, невизначеність, сльози і нарешті, те саме - УРА! Визначились!

Перший похід за сукнею для мене точно запам'ятається на все життя. За день обійшли близько 5-ти весільних салонів. Вибір значний, проте ціни шалені. Ніколи не думала, що сукня може коштувати 8-13 тисяч і більше. Одразу виникає думка "Таку суму заплатити за вбрання, що одягнеться лише один раз???". Якщо є дешевші, то навіть неозброєним оком помітно, що вони поганої якості. Цей день дуже важливий, і зіпсувати його невдало підібраною сукнею аж ніяк не хочеться. Економити на весільному вбранні не хочу, адже весілля буває один раз в житті. Та навіть ті сукні, за які продавці хочуть отримати чималу суму грошей, не виглядають на свою ціну. Хоча, можливо, далася взнаки моя примхливість, або є інші салони, де значно менші ціни. Втім, якщо мати час і бажання, то можна знайти все, що забажаєш. От тільки я не виявилась такою терплячою.



pic

Розглядали варіант - сукня на прокат. Це значно дешевше, проте я не знайшла те, що хотіла. До того ж думка про те, що переді мною цю сукню ще хтось одягав - викликає неоднозначні емоції. Є люди, які вірять у прикмети, тому вважають - "одягаючи сукню іншої нареченої переймаєш її долю". Чітко вирішила для себе, що на прокат брати не буду. Та це лише моя думка. Вам вирішувати, що для Вас краще.

Найкращий варіант для мене, як виявилось, - шити сукню. Фасон, матерія та інші дрібниці вибираються особисто. Це не означає, що ви повинні орієнтуватися у кравецькій справі. Можна знайти в інтернеті фото омріяної сукні і пошити таку ж. Тільки потрібно обирати фасон відповідно до вашої фігури. Вам може подобатися той фасон, який вам не підходить. Тому дуже важливо обрати саме те, що вам личить (детальніше про фасони я розповім у наступному матеріалі). Повністю довіритись словам продавця не варто. У наш час є багато недоброзичливих людей, які прагнуть лише збагачення, тому об'єктивно оцінити не можуть.

Для себе зробила багато відкриттів:

- у більшості весільних салонів для того, щоб приміряти сукню потрібно заздалегідь домовитися, або ж заплатити за кожну примірку сукні;

- ціни ШАЛЕНІ!

- наречені дуже вибагливі;

- весільна сукня не обов'язково має бути білою. Зустрічаються кольори: шампань, молочний, золотистий, і навіть червоний;

- ідеальну сукню вашого розміру нереально знайти.

Переглянувши всі варіанти, вирішили шити сукню. Весільні каталоги, сайти та салони - стали моїми друзями впродовж декількох місяців. Я таки знайшла ескіз сукні моєї мрії. А зробити її реальною мені допомогли у весільному салоні.

pic