З 7 жовтня Рівненщина перейшла на систему електронних закупівель, адже приєдналася до проекту «ProZorro». До цього система пройшла тестування у низці інших областей, а також на базі Міноборони.

Нова система дозволить проводити усі державні закупівлі на так званому електронному аукціоні. Щоправда це будуть лише ті кошти, по яких не передбачається згідно законодавства тендерні процедури. Товари можна буде придбати на суму до 200 тисяч гривень, а послуги – до 1,5 мільйона.

Систему ProZorro планують використовувати в департаментах і управліннях Рівне нської ОДА, а також у районних адміністраціях.

Нагадаємо, ініціатива запровадити систему «ProZorro» на Рівне нщині належить голові Рівне нської ОДА Віталію Чугуннікову. На його переконання, це зекономить бюджетні кошти та стане ще одним інструментом у боротьбі з корупцією.

Наразі систему вже презентували основним розпорядникам бюджетних коштів області. Водночас наразі тривають перемовини із розробниками цієї системи, аби презентувати переваги електронних закупівель.