Одразу за двома статтями Кримінального кодексу України відповідатиме перед Законом 47-річна мешканка Дубна. І хоч для неї це вже стало нормою життя, бо неодноразово була судима за наркотики, та цього разу може потрапити за ґрати мінімум на п’ять років.

Жінка зберігала у будинку понад 100 доз опію. Під час обшуку міліціонери вилучили також 62 капсули медичного препарату "Сібазон", п’ять скляних ампул медичного препарату "Морфін гідрохлорид", пляшку з рідиною, зовні схожою на ацетильований опій.

Усе вилучене відправили на експертизу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України у Рівне нській області.

— Слідчі відкрили кримінальні провадження за частиною 1 статті 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та частиною 3 статті 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України, — зазначив начальник ВБНОН УМВС України в рівненській області Ігор Крутій.

Покарання, яке може бути призначене за скоєння цих злочинів, - позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Про це повідомила прес-служба Дубенського МВ УМВС України в Рівне нській області.