Чоловіка викрили восени минулого року. Матір одного з хлопців прочитала переписку сина з учителем і зрозуміла, що той коле малим сильнодіючі препарати аби покращити результати при змаганнях. Її припущення підтвердили результати аналізів. Проти тренера відкрили відразу кілька кримінальних проваджень по яких вже є вирок суду.

Тренер з важкої атлетики працював у спортивній школі при РАЕС. Вводив хлопчикам 10-11 років ін’єкційно заборонені препарати.Тривало так близько року, аж поки тренера не викрили.

Тренеру–важкоатлету 31 рік. Він на заняттях та у соцмережах переконував своїх вихованців вживати так званий допінг. Діти погоджувались, адже бачили хороші спортивні результати. Чоловік постійно колов хлопчикам 10-11 років заборонені препарати. Їх знайшли вдома у тренера під час обшуку. На шприцах були вказані прізвища дітей, вказувалось також, кому і коли потрібно було знову вводити дозу.

За кожну дозу наркотиків тренер вимагав у дітей гроші. Ті просили їх у батьків, але не вказували для чого. Все проходило потай. Чоловіка викрили правоохоронці. Поки відомо, що з початку року жертвами тренера стали вісім малолітніх. Для їхніх батьків така новина стала справжнім шоком.

Проти тренера відкрили кримінальні провадження відразу за трьома статтями. Чоловік свою вину не визнавав, батьки також запевняли – сина підставили.

По тренеру вже відбувся суд. Він до останнього заперечував свою вину і відмовився від показів. Суд врахував, що чоловік раніше не судимий, позитивно характеризується на роботі, але вчинив злочин проти малолітніх. Тому призначив покарання - два роки позбавлення волі. Але відпустив із зали суди з іспитовим строком на один рік. Вирок може бути оскаржений у апеляційному порядку протягом тридцяти днів.