Ви любите, щоб всі речі лежали на своїх місцях? Забудьте про це, якщо у вашому будинку з'явилася дитина. Звичайно, з найперших днів її життя безлад не увірветься у ваш будинок, але ви обов'язково з цим зіткнетесь, коли дитина підросте. І ви до цього повинні бути готові.

Добре, якщо ви мешкаєте у багатокімнатній квартирі або великому будинку, і у дитини є своя кімната, де вона грається. Але якщо ви живете в однокімнатній квартирі, то проблема безладу вам буде знайома кожен день. Саме тому татам і мамам варто привчати дитину до порядку з дитинства.

Майте на увазі, що ваш малюк сприймає навколишній світ по-іншому, не так, як ви. Не варто йому забороняти гратися іграшками і переносити їх з кімнати в кімнату тільки тому, що ви любите порядок. Важливо пояснити йому, що після того, як він погрався, іграшки потрібно скласти, що у кожної іграшки є свій будиночок, в який вона повинна повернутися. Для цього ви можете придбати коробки, ящики або корзини, в які ви будете класти іграшки. Припустимо, в один ящик ви складете м'які іграшки, в іншій - конструктори.

Розподіліть предмети малюка за їх значимістю і функціями. Не варто привчати дитину до великої кількості іграшок. У наш час дитячих товарів настільки багато, що важко утриматися від покупки чогось нового, щоб не порадувати свого малюка. Візьміть за правило: краще одна якісна іграшка, ніж кілька неякісних, це ж правило можна застосувати і до одягу. Переберіть іграшки малюка. Серед безлічі іграшок, які знаходяться в кімнаті дитини, ви виявите і ті, якими вона не грається. Залиште тільки ті, які їй цікаві. Те ж відноситься і до речей. Одягти весь той одяг, який є у вашої дитини, навряд чи вийде, виберіть для дитини найбільш зручний і відповідний.