У ході засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та податків депутати погодили розподіл додаткового обсягу освітньої субвенції, яка надійшла в область з державного бюджету.

Загалом в область надійшло додатково 18 мільйонів 358 тисяч 500 гривень освітньої субвенції.

Із цих коштів 4 мільйони 75 тисяч 100 гривень спрямовано на оснащення загальноосвітніх навчальних закладів засобами навчання, у тому числі кабінетів фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп‘ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання.

Члени постійної комісії погодили розподіл цих коштів по районах та містах області. Таким чином, м.Рівне отримає на ці цілі 465 тисяч 100 гривень, всі райони та міста Дубно, Острог, Кузнецовськ – по 190 тисяч гривень.

Крім того, друга частина субвенції - 14 мільйонів 463 тисячі 400 гривень буде використана на оплату праці з нарахуваннями працівникам освітніх закладів. Розподіл здійснено між бюджетами районів області, виходячи з контингентів учнів загальноосвітніх навчальних закладів, в залежності від середньої наповнюваності класів та фактичної забезпеченості видатків на оплату праці.

Тому райони отримають на цілі різні суми коштів.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.